dinsdag 25 september 2012

Boch, vase fougere


En dan loop je ergens op een brocantemarkt zomaar weer eens een prachtige vaas met varenmotief tegen het lijf. Deze vaas is gemaakt in de 30er jaren bij Boch in België. En dit is een echt oudje.
Op http://www.royalboch.com/assets/Uploads/RB042-Art-deco-vases-by-Charles-Catteau.pdf zie je de retro collectie van Boch. Daarin verder naar beneden doorscrollen dan zie je ook dat de bovenstaande vaas als Vase ferns - Vase fougères - ivory CHARLES CATTEAU©  opnieuw verkrijgbaar is.

Droog, droger, droogst.....

Deze zomer was het in het varenbos droger dan ooit. Soms vraag ik me af of het daar echt nog allemaal goed gaat komen of dat het slechts een toevalligheid is geweest.
Kon ik de eerste weken van mijn verblijf deze zomer nog dagelijks met meters tuinslang de planten en varens in het bos redelijk van voldoende vocht voorzien,
in de laatste week moest ik het bos weer over gaan laten aan de weergoden.
Deze hadden het voor elkaar om in twee maanden tijd slechts 2 mm regen af te staan. Zichtbaar werd in de hele en verre omgeving dat ook bomen steeds meer bruin en geel blad te zien gaven, een teken dat de natuur al vroeg "in de ruststand" ging.
En nu nog wat weken verder blijkt pas eindelijk wat regen van betekenis aangevoerd te worden. De hitteglof en lange periode van droogte lijkt grotendeels voorbij. Ik roep "Hoera"

zondag 9 september 2012

Waar gewerkt wordt vallen spaanders

den heeft het loodje gelegd
Het varenbos was deze zomer verrassend. Op velerlei wijze verrassend. Alleereerst is het in het bestaan van het varenbos nog nooit zo land achter elkaar zo warm en zo droog geweest. Om de dag stond ik met meters tuinslang de aan droogte lijdende varen van wat water te voorzien.
opgestapeld
 Dan was er leuk bezoek. Een aantal leden van de varenvereniging hadden de moeite genomen om ver af te reizen en het varenbos te bezoeken. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar varens in het wild. Er zijn heel wat varensoorten gevonden. Zie ook http://www.nederlandse-varenvereniging.nl/
Blikveld vergroten
En dan als toetje: Blijkt mij nu dat Google Picasa en Blogger aan elkaar gekoppeld is. Verwijder je fotoos van Picasa dan verdwijnen ze ook op je Blog!!!!! Ik had mijn blikveld moeten vergroten...............

Komende tijd zal ik zo veel mogelijk zien te herstellen.

zaterdag 1 september 2012

Storing

Door een druk op de verkeerde knop zijn de foto's van het gehele blog abusievelijk gewist.
De komende tijd ga ik mijn best doen om e.e.a. weer op orde te krijgen.