woensdag 25 april 2012

Kistje met diverse varens
Ze staan weer klaar. Een bonte verzameling bosplanten om in het varenbos te planten.
Afgelopen zaterdag was er voorjaarsledenbijeenkomst in de Hortus.
Traditiegetrouw werd ook de ruilmarkt gehouden. Daar heb ik o.a. Dryopteris f.m. Lloydii meegekregen van een enthousiast amateur varenkweker.
Diverse bosplanten
Veel andere varens zijn de afgelopen periode weer gekocht op diverse adressen uit de zg wintersale welke veel tuincentra in januari en februari hebben.

Toch ook nog wat andere planten kunnen bemachtigen om de bosvloer mee op te fleuren.
Bijvoorbeeld Heucherella "Kimono"  een kruising van een  Tiarella en Heucheraspecies.
Begin april had ik het nieuwe tuinboek van Romke van der Kaa gekocht met de titel "verwilderen".
Een plezierig leesbaar en kostelijk en nuttig boekje vol wetenswaardigheden omtrent het laten verwilderen van de tuin. Wellicht een nieuwe trend.

O.a. stond daar Narcissus Howera in beschreven als een laat bloeiend narcisje voor een zonnige voorjaarswei. Het blijkt na enig speurwerk gewoon en gemakkelijk te verkrijgen o.a. bij Kwekerij Giesbergen in Zwaanshoek en Kwekerij Nijssen in Heemstede. Deze laatste beschrijft de narcis als volgt: In 1928 gewonnen door Dr. William M. Thomson  in Nieuw Zeeland met als kruisingsouders N. jonquilla en N. triandrus. Gewoonlijk meerdere, zes tot acht, knikkende citroengele bloemetjes aan een 25 cm. hoog steeltje. Het blad is smal, enigszins grasachtig. Heerlijk geurend.
Ik ga er een geschikte plek voor zoeken!

                       Narcissus Howera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten