woensdag 22 april 2009

Het bos wordt verder aangekleed



Ze staan weer klaar, zakken vol versiering..............

De komende tijd zal er weer flink wat tijd aan bosbeplanting besteed worden. Heel wat nieuwe varensoorten zullen een plek in het bos gaan krijgen, maar ook een aantal volwassen, bijna niet te tillen, grote jongens gaan voor verdere uitbreiding van de onderbeplanting zorgen.

Voor wie nog wat leuke bijzondere planten op de kop wil tikken heb ik de volgende tip: Ga eens kijken in De Hortus Botanicus van de Vrije Universiteit, Van de Boeckhorststraat 8, 1081 BT Amsterdam. Deze Hortus is in 1967 opgezet ten behoeve van onderwijs en onderzoek, met name voor de faculteit Biologie. De tuin is gelegen achter het Academisch Ziekenhuis van de VU en beslaat een oppervlakte van circa 1 ha. met ongeveer 1000 m2 aan kassen.

Echter deze Hortus wordt met sluiting bedreigd, geldgebrek zal de hoofdoorzaak wel zijn, dus is het goed dat u daar eens een kijkje gaat nemen. Het is een werkelijk prachtig complex aan tuinen met een zeer gevarieerde beplanting, meerdere kassen met (sub)tropische gewassen en een leuke bescheiden koffiehoek. Buiten staan vele planten, w.o. varens opgepot en in kistjes klaar om van eigenaar te verwisselen voor een zeer redelijke prijs.

Ook kunt U, na onderkenning dat verlies van deze prachtige tuin voor nu, straks en in de toekomst meer dan jammer zou zijn, een notitie ter aanbeveling voor behoud maken in een daarvoor speciaal schrift. Alle beetjes helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten