dinsdag 2 juni 2009

Licht en ruimte

In de wintermaanden komt er in het bos meer dan voldoende licht. Het blad van de loofbomen doet dan dienst als winterdek en mulchlaag. Had ik tijdens de wintermaanden al flink wat houtsnoei en enkele bomen weggezaagd, nu blijkt al, het is begin mei (de bomen zijn net uitgelopen), dat nog meer ruimte en licht gewenst is opdat de varens het nog beter zullen gaan doen.
Met weinig effectieve tijd voor de boeg besluit ik alvast twee halfhoge sparren weg te zagen. Eén van de twee valt de verkeerde kant op, wat heet....boswachter, de volgende keer wat beter rekenen, en valt met volle kracht op de omheining tussen bos en aangrenzend weiland. Na het wegzagen van takken blijkt de schade gelukkig mee te vallen. Met weinig moeite kan het geknapte prikkeldraad weer aan elkaar worden gezet.
De afgezaagde takken verdwijnen in de houtwal en de stukken stam leg ik voorlopig even aan de kant. De komende periode zal ik er eens over na gaan denken of deze stammen tot traptreden worden opgewaardeerd of op een andere manier van nut kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten